Tóth Szebasztián pontyhorgászata ultralight felszereléssel

Megszállott műlegyes és pergető horgászként bárhová utazom, mindig próbálom úgy intézni, hogy legyen lehetőségem egy kis horgászatra. Nincs ez másként akkor sem, ha feleségemmel épp a házassági évfordulónkat ünnepeljük. Múlt hétvégén e célból Esztergomban töltöttünk három napot, azonban a magas dunai vízállás miatt egy magánkézben lévő tavon volt lehetőségem horgászni.

A felszerelésem egy 190 cm hosszú, 1-12 gramm dobósúlyú Dragon SF-X pálca volt, egy Ryobi Slam Black Edition 2000-es méretű orsóval, melynek dobjára 12-es fonott volt felcsévélve, 20-as fluorocarbon előkével. A megszállott ikrahorgászok most lehet, hogy felhördülnek: hiszen ez nem is igazi UL felszerelés, viszont nekem az a bot, aminek a dobósúlya 1 grammal kezdődik és 12 grammnál végződik, még ide sorolható. A csali Crazy Fish Crayfish volt, amit a mohó keszegek és kárászok agresszívan támadtak.

Miközben a keszegekkel és kárászokkal szórakoztam, láttam néhány hatalmas árnyékot a vízben, így más stratégiát választottam.

A táskámban volt egy csomag sajtos tallér, amit beszórtam a halaknak, mivel kíváncsi voltam rá, hogy a nagytestű halak is táplálkoznak-e felszínről. Elképzelésem beigazolódott, néhány percen belül egy-két darabos ponty gyorsan eltüntette a tallér darabokat.

Ezt látván minimális változtatást végeztem végszerelékemen, a kisméretű kapocs helyett egy 6-os méretű horgot kötöttem a fluorocarbon végére, amire kenyérhéjat tűztem.

A módszer eredményességéről beszéljenek a képek:

Alakul a méret…

A halak egészségesek voltak, így a fárasztásuk igazán élvezetes volt…

Ezeknél a halaknál több mint 20 percig tartott a fárasztás.

Számomra jó pár éve már a felszíni peca adja a legnagyobb élményt. Legyen szó legyezésről, pergetésről vagy akár pontyozásról, óriási adrenalin bomba, amikor a szemem láttára tűnik el a (mű)csalim a hal szájában. Az így fogott halak mindig értékesebbek számomra és hosszú időre az emlékezetembe vésődnek.

Kívánok minden horgásztársamnak hasonló izgalmakban gazdag horgászatot!

 

 

 

One thought on “Tóth Szebasztián pontyhorgászata ultralight felszereléssel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.