A FishingWorld (http://www.fishingworld.hu/) horgászáruház nyílt napján beszélgettem Novák János és Makay Péter barátaimmal a method feederezés rohamos fejlődéséről és a Jani nevével fémjelzett etetőanyag és csaliújdonságokról. Akkor még nem is gondoltam, hogy ez lesz belőle….

Múlt hét pénteken egy 27 csapatból áll “kollégák” hada csapott össze egy emlékverseny keretében a Moby Dick Horgász komplexumban, ahol én is indultam két kollégám-barátom társaságában. Kezdődhetett a felkészülés a versenyre… Irány a bolt, amely nem más mint a FishingWolrd.

Mivel sok a munka így a tesztpeca elmaradt, csak a saját egyesületem tavára sikerült kijutni egy rövidke pecára, ami nem várt eredményt hozott. 1 zacskó NovákFeeder Szuperfeeder Favorit carp etetőanyaghoz kevertem egy kiló NovákFeeder Method Green etetőanyagot, minden-mindegy alapon. A csalitüskére Novak wafters oldódó pellet 10mm (ananász-banán) golyó került, amely május 15-én debütált először.

Célzottan kerestem a halat, 10 percnél tovább sehol nem ázott a cucc, folyamatosan dobáltam erre-arra. Néha cserélgettem a csalit pop-upra. Az eredmény délután 16 és 19 óra között 6 db pontyocska, amelyből egy 7,45 kg volt.

 

Mivel ez az eredmény bizonyított, ezért úgy gondoltam a versenyre is ezt a csali-etetőanyag kombót fogom használni. Annyi különbséggel, hogy 2 kiló Favorit Carphoz teszek 1 kiló Greent és meglocsolom egy fél flakon (kb 1,5 dl) Favorit ponty aromával, mivel tudtam, hogy a tavat főleg pontyok és kárászok lakják.

08.00 Indul a verseny..a sorsolás nagyon jól sikerült, abszolút szélső helyre húztam. A nagy izgalomban az első dobásnál hibáztam is, a szomszéd sóderbányában kötött ki a felcsalizott method cucc. Nagyon szélre akartam dobni, ott akartam kezdeni a halkeresést és beakadt a hajtókar vmibe, a felkapókar visszaváltott és már szakadt is a zsinór. A kosár pedig repült-repült, át a szomszédba vhová… jó kezdés… másik szerelt bot elő, ismétlés. Ez a szerelés kicsit más volt, ugyanis az új “Novák” féle bordás etetőkosárral volt szerelve, amely úgy működik mint egy method kosár, mindíg “talpra” esik.

Ez már vízbe esik, megvárom a zsinór süllyedését, feszítek a spiccen és már “el is üti” vmi… egy 1,5 kg körüli potyesz a tettes, ez gyors volt. Csak így tovább. Itt is a halkeresésre fektetem a hangsúlyt, ha nem húzza el, újra dobom máshová. Folyamatosan dobok, tekerek. A verseny 13.00 kor vége. Fogtam is halat, meg nem is. Rengeteg halvesztésem és üres bevágásom volt.. Horgot kell váltanom… Vagy 10 halat vesztettem fárasztás közben, ha 1,5 kilóval számolok… rossz belegondolni. A csapat 88,7 kg halat zsákmányolt, ehhez én 35,4 kg-al járultam hozzá. Hatalmas peca volt. Összesítésben csapat 3 helyet szereztük meg. Köszönöm csapattársaimnak, ” A két TIBI”-nek, János Novák-nak a szakmai tanácsadást és a FishingWorld-nek, hogy ott mindig elkölthetem a pénzemet…